Vindmølleterror fra Christiansborg

Jeg holder meget af vindmøller, der er placeret fornuftigt.

Men nu har regeringen mistet besindelsen. I bar iver for at please vindmølleindustrien vil regeringen plastre Danmarks smukkeste landskaber og bedste natur til med kæmpevindmøller. Intet er helligt: Vestkysten, Skagen, Anholt, Læsø, Samsø. Alt er i spil. Det viser en hidtil hemmeligholdt rapport fra miljøministeriet.  Læs her, hvad Danmarks Naturfredningsforening har gravet frem:  Kæmpevindmøller i naturen

Kampen om placeringen af de nye kæmpevindmøller illustrerer, at regeringen er til falds for ussel mammon og fuldstændig ligeglad med provinsen og den danske natur: Ude i Udkantsdanmark bor der jo kun gamle, arbejdsløse og bistandsklienter. Husene forfalder, og der lugter af gylle. Så selv om der er smukke og fredede naturområder, kommer der ingen mennesker. Så kan vi jo lige så godt bygge kæmpevindemøller dér til gavn for Danmarks økonomi.

DR stiller i denne tid skarpt på Udkantsdanmark i serien “Danmark knækker”. En væsentlig grund til, at Danmark bliver delt i et Over- og Underdanmark er den totale mangel på forståelse, regeringen udviser for mennesker, livet og naturen i de danske provinser.

Vindmøllevanviddet fra Christiansborg illustrerer arrogancen i en nøddeskal. Regeringen pisser på provinsen og dømmer Udkantsdanmark ude for lands lov og ret.

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler for blandt andre Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Danmark knækker, Dansk natur, Naturbeskyttelse, Vindmøller og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Vindmølleterror fra Christiansborg

  1. Bella Marckmann siger:

    Det er ikke (kun) for at please vindmølleindustrien – men nok så meget og måske især for at afsløre oppositionen som splittet – og desværre med stort held: Opposistionen kan overhovedet ikke finde sine egne ben i det her, fordi “natur” og “vindmøller” her trækker i hver sin retning.

  2. dansknatur siger:

    Ja – og vindmøller har jo traditionelt været en venstrefløjssag.

    Min erfaring er, at hvor politiske fløjkrige går ind, går forstanden ud…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s