Det Grønne Danmark

Kysten ved Glænø på Sydsjælland - en del af Det Grønne Danmark (Foto: Michael Stoltze).

Naturen skal på dagsordenen på en helt anden bevidst måde som et økonomisk aktiv og som basis for udvikling, hvis problemerne i det såkaldte Udkantsdanmark skal løses. Det fordrer, at vi alle bliver bedre til at forstå og respektere forskellene mellem land og by, samt at vi lærer den danske natur og dens kvalitetet meget bedre at kende. Vi skal genvinde stoltheden over landet, naturen og de erhverv, der er direkte afhængige af naturen.

Folk må selv om, hvor de vil bo. Det er ikke et mål i sig selv, at flere skal bo på landet. Men det skal være rart at bo på landet. Derfor skal Danmark udvikle sig i en anden og smukkere retning end den, toppen af landbruget har dikteret i de seneste mange år. Det er tid for landbruget at gå nye veje, så vi om nogle år ikke længere tænker på provinsen som “Udkantsdanmark” og “rådne bananer”, men som en attraktiv del af hele Danmark: “Det Grønne Danmark” i kontrast til byerne.

Lyt til debatten på P1 Formiddag om naturens betydning for Udkantsdanmark, og kom med dine kommentarer her på bloggen. Som baggrund kan du også læse dette tankevækkende debatoplæg fra Mandag Morgen: Danmarks landskabsværdier under hårdt pres

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler for blandt andre Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Danmark knækker, Dansk natur, Det Grønne Danmark, Landbrug, Naturbeskyttelse og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Det Grønne Danmark

  1. dansknatur siger:

    Inderst inde er vi alle sammen bønder. Og det skal vi være stolte af. Se forsiden og side 8 i dagens udgave af Kristeligt Dagblad:

    http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/366620:Danmark–Der-er-saa-dejligt-ude-paa-landet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s