Naturens kanon får luft under vingerne

Sommerfuglen nældens takvinge er et af de 12 insekter, der er med i den danske naturkanon. I alt er der 216 emner med. Det er meningen, at emnerne skal være øjenåbnere for hele naturens univers, lige fra sommerfugle til træer, sten, skyer, planter, stjernebilleder og fjerne galakser. Nu bliver naturkanonen omsat til undervisningsmateriale for folkeskolen. (Foto: Michael Stoltze)

Nu skal Danmarks naturkanon omsættes til noget brugbart til glæde for alle og gavn for den danske natur. Mange har betragtet naturkanonudspillet med mistro og som politisk spinn. Men nu har Danmarks Naturfredningsforening (DN) taget udspillet til sig. Den store grønne og folkelige organisation går nu i gang med at udarbejde en serie små bøger om naturen omkring os til undervisningsbrug i folkeskolen. Den første bog kommer formentlig til at handle om insekterne. Men mere om dette her på denne blog, når i DN udsender en pressemeddelelse om initiativet om nogle dage.

Det er meget glædeligt, at naturkanonen nu begynder at få luft under vingerne. Oversigt over de udvalgte emner til den danske naturkanon findes her: Danmarks naturkanon

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks naturkanon, Dansk natur og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s