Dansk natur lige nu: Blodplet

Blodplet er ca. 4 centimeter i vingefang. Den farvestrålende sommerfugl lever som larve på den giftige engbrandbæger. Planten har bredt sig meget de senere år, så det har blodpletten også. Og så strejfer den en del omkring i landskabet. (Foto: Michael Stoltze)

I dag dukkede der en dugfrisk blodplet (Tyria jacobaeae) op i min have!  Herligt dyr. Den var tydeligvis på vandring og stak af, før jeg nåede at fotografere den. Så billedet er et trickfoto af en dødt eksemplar fra en samling (sorry…).

Blodplet er blevet mere almindelig i Danmark de seneste år. Dens tigerstribede larve kan findes på engbrandbæger i august. Den kan ikke forveksles men noget andet.

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler for blandt andre Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Dansk natur og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Dansk natur lige nu: Blodplet

  1. Peder Størup siger:

    Den smukke blodplet havde en opblomstring i brakkens storhedstid. På de bedste brakmarker kunne tusindvis opleves, mens de effektivt fortærede brandbærer til kun stilken var tilbage.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s