Ellemann afviser plan for naturen

Nu har miljøminister Karen Ellemann afvist at komme med den plan for Danmarks natur og biodiversitet, som alle eksperter har efterlyst i årevis: I går udtalte hun til Altinget bl.a.:

Hvorfor laver vi ikke en plan på glittet papir, hvor der står biodiversitet? Jeg er mere optaget af, at vi har programmer, der giver handling, og hvor der er sat penge af.

Jeg synes, at handlingsplanen allerede er der med alle de initiativer, som vi har taget, og dem, som er på vej. Det er mærkeligt for mig at høre, at der ikke er en målrettet indsats. Der er i høj grad en målrettet indsats.

Miljøministeren henviste til regeringens og Dansk Folkepartis aftale om Grøn Vækst, hvor der fra 2010 til 2015 er afsat 4,5 milliarder kroner til naturindsatsens, samt 2 milliarder til vandindsatsen. Grøn Vækst vil blandt andet føre til 75.000 hektar ny natur – hvor af de 50.000 hektar udgøres af randzonerne, som skulle have været etableret tidligere. Hun sagde videre:

Grøn Vækst vil betyde en firedobling af den årlige etablering af ny natur, så naturen får mere plads.

Grøn Vækst skaber mere sammenhængende natur. Der er helt konkrete og finansierede naturinitiativer på et langt højere niveau end tidligere.

Det er den ypperster vrøvl, jeg længe har hørt, og det vidner om en total mangel på forståelse for, hvad naturbeskyttelse er. Landbrugets massive udvidelser på den vilde naturs bekostning kompenseres altså ikke med hovedløs udlæg af nitratrige bræmmer og våde enge til gyllerensning. Vi får kun mere af den lavkvalitetsnatur, vi har så rigeligt af i forvejen.

Grøn Vækst er dødsstødet for højkvalitetsnaturen, der er alvorlig krise.

Det er dybt sørgeligt at regeringen har trukket Karen Ellemann ind i manegen og fået hende til at sige, at Grøn Vækst er en plan for naturen. Vel er den ej.

Grøn Vækst er en plan for landbruget. Den er blevet pure afvist af samtlige eksperter som redningsplan for Danmarks natur. Men regeringen er holdt op med at lytte til eksperter. Den følger alene sine egne ideer – dvs. landbrugets ideer og erhvervsinteresser. Det er sørgeligt, at vores nye miljøminister er hoppet med på den vogn og nu prøver at bilde os ind, at Grøn Vækst løser problemerne.

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler for blandt andre Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Dansk natur, Grøn Vækst, Karen Ellemann, Miljøministeren og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Ellemann afviser plan for naturen

  1. Pingback: Ellemann lader naturen sejle | Dansknatur's Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s