Landbrugets frække drenge provokerer med ny forening

Bæredygtigt Landbrug er en ny forening af landmænd, der har fået nok af regler og miljøkrav. Foreningens udtalelser og hidtidige ageren giver indtryk af en flok frække drenge, der er ude på provokationer og øretæver. Alene foreningens navn er en provokation. De vil ikke bæredygtighed, som begrebet er defineret internationalt, men kæmper for friheden til at producere præcis, som de har lyst til. Læs f.eks. følgende udtalelse fra foreningens direktør, Vagn Lundsteen:

Vi mener simpelthen ikke, at kvælstof er en forurening. Vi er faktisk der, hvor der er for lidt kvælstof i vores jord. Jo mindre kvælstof, jo mindre liv. Som det er nu, udpiner vi jorden og efterlader den ringere til vores efterkommere. Det er ikke bæredygtighed.

Ja – der skal kvælstof, fosfor og meget andet til intensiv landbrugspruduktion.

Nej – for naturens mangfoldighed er for megen kvælstofnæring ikke liv. Det er død!

Plantetilgængeligt kvælstof (nitrat, ammoniak mm.), er en forudsætning for liv. Men i for store mængder dræber det hovedparten af den vilde natur omkring os. Danmarks vilde natur er på vej til at blive et ensartet, myggebefængt morads af tidsler og brændenælder med masser af rådyr og fede gæs. Så, kære venner og frække drenge i landbruget: Hold på kvælstofnæringen! Landbrugets udledning af disse næringsstoffer er stadig et af de største problemer for vores vilde natur – til lands og til vands.

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Dansk natur, Landbrug, Naturbeskyttelse, Naturpolitik og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s