Dansk natur lige nu: Spovefløjt

 

Store regnspover fløjter højt og melodisk over markerne ved Holsteinborg Nor. (Foto: Michael Stoltze).

 

I morgen åbner Nationalpark Vadehavet. En af de mange fugle, man med garanti kan se og høre, er den store regnspove eller storspoven, som den også kaldes.

Den store regnspove er Danmarks største vadefugl. Den kendes på sit enorme nedadkrummede næb, der let kan ses, når fuglen flyver. Den flotte fugl har været udryddet i Danmark, men er nu fredet både herhjemme og i vore nabolande. Nu er der en bestand på 300-400 ynglepar i Danmark, hvor fuglen yngler i store moser og på strandenge og heder – f.eks. på Græsholm og i Nationalpark Thy. Bestanden er gået meget frem i vore nabolande, så her i træktiden raster 20-30.000 ved de danske kyster. Når de flyver over landskabet i flokke, udstøder de kraftige, melodiske fløjt, der i stille  vejr kan høres på over én kilometers afstand.

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Dansk natur og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s