Landbruget tryner Ellemann – igen

Miljøminister Karen Ellemann synes, at vi skal overholde lovene og følge EU’s direktiver. Det synes landbrugets politikere ikke. Derfor tager de nu for 117. gang føregreb på ministeren. Landbruget vil nemlig ikke følge miljøreglerne i husdyrloven, selv om der er masse af penge i landbrugsstøtten til at kompensere de landbrug, der måtte bliver ramt (læs:  Landbrugspolitikere vil bremse husdyrloven).

Og lur mig, om det ikke endnu en gang vil lykkes politikerne på Christiansborg at tryne Ellemann og sno sig uden om loven.

Miljøministeren står uendelig svagt, fordi hun er ny på posten og ikke har en samlet plan for Danmarks natur. Hendes indsats for naturen og miljøet bliver af den grund til spredt fægtning, hvor hun taber til landbruget – hver gang.

Erhvervsmastodonten Landbrug & Fødevarer kører sammen med en klike af traditionelt tænkende landbrugspolitikere på Christiansborg et åbenlyst stormløb mod den nye og usikre miljøminister.

Det er et yderst betænkeligt angreb mod landets natur- og miljølovgivning.

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Karen Ellemann, Landbrug, Miljøpolitik, Naturpolitik og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Landbruget tryner Ellemann – igen

  1. Bo K.Stephensen siger:

    Det kunne være interessant, at få at vide hvilken biodiversitetsplan blogindehaveren ønsker for den danske natur. Det er rigtigt, at miljøministeren står uendelig svagt uden en sådan plan. Den omdiskuterede vandplan vil jo være vand ved siden af en plan for den biologiske mangfoldighed. Den skal jo helst omfatte alle naturtyper i DK. Den vil også koste et tocifret milliardbeløb, som primært skal komme fra landbrugsstøtten og diverse fonde. Det er dog hvis først i 2015, at man skal lave en plan, det er meget sent. Det kommer til at minde om vandplanerne. Karen Ellemann står nu svagt overfor landbruget, man kan blot læse om dette da hun besøgte sønderjysk landboforening forleden i landbrugsavisen. Jeg tror nu, at det er et bevidst valg fra Lars Løkke, at hun skal være svag overfor et stærkt landbrug.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s