Høegh vil bruge landbrugsstøtten på naturen

En ny meningsundersøgelse viser, at 53 %af danskerne vil af med landbrugsstøtten, mens kun 21 % vil beholde den. 26 % har ikke taget stilling. Se mere her.

Fødevareminister Henrik Høegh synes dog ikke, at vi skal afskaffe støtten, men udtaler, at den bør lægges om, så den i højere grad kommer borgerne til gavn – f.eks.  til naturpleje, klima og miljø. Det med naturbeskyttelse er jeg meget enig med ham i, fordi det koster landbruget en masse penge at udlægge og pleje natur og landskaber til gavn for os alle. Det skal vi naturligvis betale for som borgere, så dér har landbrugsstøtte en berettigelse. Overholdelse af miljøregler efter de internationale direktiver må landbruget derimod selv må betale for – på linje med al anden industri.

Nu mangler vi bare, at Landbrug & Fødevarer vågner op og begynder at interessere sig for, hvad der rører sig ude i samfundet.

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler for blandt andre Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Dansk natur, Fødevareministeren, Henrik Høegh, Landbrug, Landbrugsstøtte, Naturpolitik og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Høegh vil bruge landbrugsstøtten på naturen

 1. john jørgensen siger:

  Du skrev;
  “………det koster landbruget en masse penge at udlægge og pleje natur og landskaber til gavn for os alle……..”

  – men er det rigtigt?
  Hvis man har ryddet sine læhegn, (hvilket koster rigtig meget), så kan man få tilskud til nye hegn. Og at lade de dårligste jordlodder gå ud af drift, kan heller ikke koste meget. For skovene: lade 10m3 træ ligge pr ha. når der skoves
  Min påstand er at prisen for at bevare eller genskabe disse levesteder og hegn er lille.
  Det der mangler er en lille vejledning til land- og skovbruget: Sådan gøres det nemt, billigt og effektivt. Husk at hegnene er utroligt vigtige aht spredning af smådyr mm.
  Kan vi få nogen tal på bordet?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s