Forening blæser til kamp mod miljø- og naturgenopretning

Landbrugets nye protestforening med det misvisende navn Bæredygtigt Landbrug, ser miljøreguleringen af landbruget som roden til alt ondt. De anklager nu reglerne for at være årsag til landbrugets enorme gæld på 350 mia. kroner.

Under overskriften “Jeg var her, da landbruget kollapsede” kører protestforeningen for øjeblikket en massiv kampagne i medierne for at råbe politikerene op. Bæredygtigt Landbrug vil have lov til at producere frit. De vil bekæmpe miljø- og naturgenopretning med næb og klør. Og initiativet bakkes op af formanden for mastodontorganisationen Fødevarer og Landbrug. Det kan man læse i dette presseklip fra Landbrugsavisen.

Man må sandelig sige, at protestforeningen taler rent ud af posen!  Det er på sin vis befriende. Uanset, at jeg er rygende uening i foreningens vision (den er helt ude i hampen!), ser jeg deres kamp som udtryk for en ægte desparation.

Nu ser jeg frem til modreaktioner og en skarp og konstruktiv offentlig debat om, hvor vi vil hen med landbruget og det danske landskab.

Landbrugets situation og enorme gæld vedkommer os alle. Regningen ender nemlig i sidste ende på skatteydernes bord, hvis det ender med, at masser af landbrug går konkurs.

PS (tilføjet 7. januar 2011):

Bæredygtig Landbrug har 7. januar 2011 en helsides annonce i Berlingske Tidende på side 3 (så kan det ikke placeres mere synligt!) med følgende budskab (citat):

“Kære danskere og politikere på Christiansborg

Farvel du danske muld
Vi kommer til at savne dig

I Danmark har vi dyrket landbrug i årtusinder. Og med stor succes: Vi har skaffet mad på bordet, vi har skabt arbejdspladser og store eksportindtægter til Danmark. Men nu er det slut!

Indførslen af stadig flere regler, afgifter og begrænsninger, betyder at danske landmænd ikke længere kan konkurrere med naboerne i Sverige, Polen, Tyskland, England og Holland.

Tuen, der vælter læsset, er indførelsen af nye lovindgreb, kaldet “Grøn Vækst”, som vil lægge et areal på to en halv gange Bornholm øde og lægge kraftige begrænsninger på resten af landbrugslandet Danmark.

Konsekvensen er til at tage og føle på: Vi landmænd står på mål for ca. 180.000 arbejdspladser og skylder kreditorerne 350 milliarder kroner. Konkurserne er begyndt. Afviklingen af verdens mest miljørigtige landbrug er startet.

Statsministeren vil øge væksten og skabe arbejdspladser.
Det vil vi gerne hjælpe Statsministeren med.

– Vi er klar til dialog, mens vi stadig kan!”

 

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Landbrug, Miljøpolitik, Naturpolitik og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Forening blæser til kamp mod miljø- og naturgenopretning

  1. Bo K.Stephensen siger:

    foreningen minder i den grad om landsforeningen Kyst, land og fjord. Den har sikkert en stor opbakning hos meninge medlemmer i diverse landboforeninger. Gad vide hvor de har fået de 500.000 kr fra til deres kampagne ?. Det er i grunden flot, at de kan mønstre så mange penge på så kort tid. Gad vide hvor mange medlemmer de har ?. DN har lukket ned for foreningen.

  2. Bo K.Stephensen siger:

    måske skulle du ligge denne tråd ud på landbrugsavisens netavis, her har du jo lagt en del ud.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s