Traktordemo i Bramming skaber debat

Protestforeningen Bæredygtigt Landbrug har fået nok af regler, afgifter og politiske indgreb overfor landbruget. Med helsides annoncer og demonstrationer prøver de at få sat fokus på landbrugets vilkår i Danmark.

Trods ydest vanskelige forhold og en gæld på hele 350 milliarder kr. (dansk landbrug er verdens mest forgældede), er landbruget og dets rolle i samfundet nemlig slet ikke på den politiske dagsorden. Det kan simpelthen ikke være rigtigt!

Derfor er det godt, at Bæredygting Landbrug nu går på barrikaderne! Endelig er der nogen, der forstår at kommunikere klart. Det er nødvendigt.

I går, lørdag den 15. januar, blev statsminister Lars Løkke Rasmussen mødt af vrede landmænd på traktorer. De protesterede over de 10-meter bræmmer, de ifølge projekt “Grøn Vækst” nu skal udlægge langs alle vandløb.

Det er en yderst interessant debat og kamp om anvendelsen den danske jord, der hermed bliver blæst i gang. Jeg håber, det kan blive begyndelsen på at få landbruget og dets rolle i samfundet skubbet lige så højt op på den politiske dagsorden, som det bør være. Det handler om Danmarks økonomi og fremtid.

Landbruget er ingen bagatel. Det et vedrører os alle.

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Bæredygtigt Landbrug, Landbrug og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Traktordemo i Bramming skaber debat

  1. Ivan K siger:

    Jeg har postet en del på min blog om dansk landbrug og den mangel på ansvar jeg mener de udviser. Grundliggende mener jeg at landbruget har jorden til låns og dets brug/misbrug af den er så vigtig, at det burde ligge øverst på dagsordenen. Senest har jeg set filmen “A Farm For The Future”(gratis download via BBC) og fandt i denne film endelig lidt forløsning for den gortiske knude landbruget af idag er. jeg ser frem til mere debat om vores allesammens fødevareproducenter og landlånere; bønderne.

    Tak for en interessant blog

    Ivan K

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s