Ellemann i frit fald

Efter først at have kæmpet bravt for at nå regeringens mål for reduktion af landbrugets forurening af naturen gav miljøminister Karen Ellemann sig sidste år overfor fødevareministerens og sine partifællers ønske om et lavere ambitionsniveau i “Grøn Vækst”.

Nu har hun gjort det igen. Denne gang vil hun udskyde regeringens miljømål for landbruget til år 2027.  Det er helt ufatteligt galt og uden tvivl i strid med EU’s miljøkrav, der gælder for alle lande. Hvis Danmark ikke makker ret, vil vi (som andre lande, der ikke overholder de internationale miljøstandarder) få en EU-sag på halsen.

Hvad pokket foregår der i ministerens hoved? Hendes seneste udmelding er den største af de mange kovendinger i hendes politiske liv og den hidtil dummeste udmelding, jeg har set.

Skyldes det, at hun vil please landbruget, som hun skal til ekstarordinært delegeretmøde med 2. marts sammen med erhvervets egen stærke minister, Henrik Høegh? Det ser sådan ud!

I så fald er det godt nok svagt!  Som miljøminister har Karen Ellemann pligt til at arbejde for et bæredygtigt landbrug, der tager medansvar overfor miljø og natur. Nu lægger hun sig fladt ned, fordi fødevareministeren er stærk og sidder solidt på en meget større del af statskassens pengetank.

Øv! Ellemann har sagt mange gode ting om natur, miljø og biodiversitet, og det er rigtig ærgerligt og synd, at disse gode ord ikke bliver til handling. Men hun er svag, så hendes flotte ord bliver ved ordene.

Efter dagens udmelding er Ellemann desværre i frit fald som miljøminister.

PS.: Naturbeskyttelse.dk har lagt den rapport, som ministeren bruger som argument for beslutningen, på hjemmesiden. Læs her og døm selv!

Tilmeld besked om nye blogs fra Dansk Natur via Twitter

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler for blandt andre Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Biodiversitet, Fødevareministeren, Grøn Vækst, Henrik Høegh, Karen Ellemann, Landbrug, Landbrugspolitik, Miljøministeren, Miljøpolitik, Naturpolitik. Bogmærk permalinket.

2 svar til Ellemann i frit fald

  1. Martin Søholm siger:

    Du har fuldstændig ret, og så forsøger hun endda at sælge den med, at det ikke får nogen betydning for miljøet, at man udskyder kravet i 12 år, hvor dum tror hun befolkningen er!! Og hvad endnu være er, landbruget har selvfølgelig lugtet lunten, så nu går de efter de 9.000 tons http://www.landbrugsavisen.dk/Nyheder/Netnyheder/2011/2/9/FormandUdsaetogsaade9000ton.htm?Fag=N
    Så mon ikke også de forsvinder inden længe.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s