DN har medvind på motorvejene

Danmarks Naturfredningsforening (DN) foreslår at placere store vindmøller langs motorveje, hvor ingen alligevel gider bo på grund af larmen, frem for i naturskønne omgivelser.

Forslaget er blevet sædeles godt modtaget af både regering, opposition og vindmølleindustri.

Motorvejene er i forvejen skraldespand for meget af det, der støjer eller som mange synes ødelægger landskaberne: Store højspændingsmaster, lagerbygninger, industriområder, motorbaner, skydebaner osv.  Så hvorfor ikke tage skridtet fuldt ud og give los for masser af vindmøller?

DN’s udsspil er imidlertid ikke helt uproblematisk. Vil vindmølleforkæmperen DN, som ellers længe har kæmpet mod motorveje og byspredning langs motorveje, nu kæmpe for flere motorveje med tilhørende vindmøller og industriområder? Hvad med den del af de eksisterende motorvejstrækninger, hvor smukke landskaber er af stor betydning for køreoplevelsen og -glæden? Er vind overhovedet en fornuftig vedvarende energikilde? Er det en fejl, at Danmark ignorerer solenergi, der stormer frem i udlandet som fremtidens energikilde?

Uanset hvad, er DN’s udspil dog et sundt bidrag til den store diskussion om Danmarks fremtid. Vi mangler en overordnet vision og en plan for Danmarks natur og landskab.

Hvordan synes du, Danmark skal se ud i fremtiden?

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Danmarks Naturfredningsforening, Dansk natur, Klimapolitik, Miljøpolitik, Naturpolitik, Vindmøller og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til DN har medvind på motorvejene

  1. Alf Blume siger:

    Jeg er heller ikke begejstret . . .

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s