Udkantsdanmark rykker ind på Christiansborg

Landdistrikternes Fællesråd har taget initiativ til en offentlig debat om Danmarks landdistrikter. Debatten finder sted på den første Landdistrikternes Dag i Folketingets Fællessal på Christiansborg, tirsdag d. 1. marts 2011 – kl. 09:30 til 15:45

Program for dagen kan hentes og tilmelding til den spændende debat kan ske ved at klikke på Landdistrikternes dag på Landdistrikternes Fællesråds hjemmeside

Har du tid og lyst til at præge dabatten og måske påvirke udviklingen i Danmarks provinser, så tilmeld dig snarest. Sidste frist er 22. februar, men der er kun få pladser tilbage. Arrangementet er gratis! Dagen er et godt initiativ til en vigtig debat om fællesskab og hele Danmarks fremtid.

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Politik, Udkantsdanmark og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

6 svar til Udkantsdanmark rykker ind på Christiansborg

 1. Bo K.Stephensen siger:

  Ja, der findes mange landsbyråd og lokalråd rundt omkring i landet. Noget der kendetegner disse råd er desværre tit, at man ikke inddrager naturen i lokalsamfundet. Man bruger naturen som noget som skal fyldes op med forlystelser og utallige stier på kryds og tværs. Det har altid undret mig, at de folk der bor tættest på naturen er dem der åndeligt er længst væk fra denne. Lokalrådene modarbejder faktisk de lokale grønne organisationer, det er en skam. Men der er vitterlig langt imellem de grønne idealister ude hvor kragerne vender og måske bliver skydt.

 2. Bo K.Stephensen siger:

  Udkantsdanmark holder sammen imod disse akademikere og storbytosser med deres insektbøger og kikkerter. Vi kender vores natur bedst, vi har levet i den i generationer, så skal man ikke komme og sige, hvordan vi skal agere i den. Der er højt til himmelen på disse kanter, det er det vilde vesten, som endnu hersker, jungletrommerne kan man endnu høre. Vi vil ikke gå i nationaldragter, selvom vi er nationalsindet og er rundet af den danske muld. Vi skal bruge naturen som en ressource, den skal udnyttes til det sidste. Nej, der er brug for et opgør imod udkantsdanmark og deres liberale tankesind.

  • dansknatur siger:

   Jamen – tilgangen til naturen med insektbøger, kikkerter og lup er også meget nørdet og verdensfjern. Den er ikke for alle. Derimod er den almindlige, sansede tilgang til naturen af vital betydning. Vi skal se og sanse for at kende til og forstå. Alle små børn har denne vidunderlige medfødt evne til at se og sanse naturen. Men den bliver dræbt! Vi svigter børnene i skolen og som forældre ved ikke i højere grad at fortælle om naturen og stimulere børn og unge til dyrke og udvikle deres nysgerrighed overfor venden. Mange unge og yngre har mistet evnen til at se og sanse naturen. For dem er natur kun for nørder. Hvis man er en ung pige eller dreng på 16 år er det sejt at kunne navnene må 25 forskellige slags sushi, mens man blivet drillet, hvis man kan navnene på 25 vilde blomster eller fugle. Kendskabet til naturen hører ikke længere med til almen dannelse. Det er kun for børnehavebørn, særlinge, nørder og verdensfjerne akademikere. Det er sgu et problem!

 3. Bo K.Stephensen siger:

  Det handler i høj grad om almen dannelse eller måske ligefrem en form for borgerlig dannelse, hvis man ser naturen som en bevarende størrelse. Der er vel noget konservativt og reaktionært over naturen. Det er rigtigt, at naturen idag ikke indgår i folks hverdag, derfor bliver den verdensfjern. Nu er det nu ret nødvendigt med luppen, insektbøger, hvis man vil fordybe sig i insekternes forunderlige verden. Jeg ser nu heller ikke noget negativt i at være nørdet.

 4. Bo K.Stephensen siger:

  Nu har du jo selv en ganske udmærket sommerfuglebog, som jeg også har stående. Det var jo en af de første store monsterværker i meget lang tid. Den skulle også være en del af denne dannelse. Man er altså nød til at have bøger, hvis man skal have en form for viden. Men at stimulere sanserne i et orgie af farver og lyde fra naturen er selvfølgelig også et meget centralt område. Men der findes ikke mange naturromantikere i dette land. Det er ikke alle yndt at indleve sig i naturen. Men som du nævner, er de unge håbløse til denne form for romantik. En mobiltelefon i den ene hånd og en cigaret i den anden. De unge bliver jo helt skæve i ansigtet, hvis man nævner ordet natur til dem. Så skal de finde en grimasse, som kan passe. Det går også altid galt i ” Hvem vil være millionær” naturspørgsmål er ikke sagen.

 5. dansknatur siger:

  Jeg skal være den første til at forsvare det nørdede. Det nørdede er stærkt nødvendigt. Det er bare slet ikke nok. Det almene naturkendskab og den almene naturforståelse mangler i chokerende grad blandt unge og yngre. Der er slet ingen forståelse for naturen som grundlag for det hele. Det er pillet ud af folkeskolen og ud af politik.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s