Man spiser da skarver

Skarver. De smager bedre, end de lugter. (Foto: Michael Stoltze).

Skarven kan sagtens spises. Og i Thy siger de, at den smager godt. Se dette  TV-indslag fra Nationalpark Thy (ca. 6 minutter inde i programmet).

Velbekomme!

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Dansk natur og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Man spiser da skarver

  1. Er skarven ikke fredet i hele EU, inclusive Danmark? Eller er det ændret?

    Fra http://www.naturstyrelsen.dk/Naturbeskyttelse/Artsleksikon/Dyr/Fugle/Skarver/Skarver/Skarv.htm:

    “Siden 1980 har skarven været fredet i hele Europa i henhold til EF’s direktiv om beskyttelse af vilde fugle og deres levesteder.”

    “Der må ikke drives egentlig jagt på skarven i Danmark. Det forbyder EF’s fuglebeskyttelsesdirektiv. Men der kan gives dispensation til at skyde skarver”

    • dansknatur siger:

      Jo – skarven er stadig fredet i alle EU-lande, men kan “reguleres” i Danmark under visse forudsætninger. Men der er ikke en egentlig jagttid på skarv, og fugle, der skydes som led i reguleringen, må ikke handles.

      Indførsel af en egentlig jagttid på skarver har været diskuteret flere gange og vil sikkert blive det igen. Der er dog et stykke vej til, at nedlagte skarver kommer i handlen og på restauranternes spisekort – hvis det overhovedet sker.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s