Landbruget traf det sikre valg

Landbruget har for kort tid siden valgt ny formand. Det blev som ventet den tidligere viceformand (og fungerende formand) Niels Jørgen Pedersen. Læs mere her.

Med valget af den 46-årige mælkeproducent fra Thy har organisationen Landbrug & Fødevarer (L&F) truffet det sikre valg. Det betyder, at organisationen vil fortsætte deres egen klare strategi og målrettede kommunikation om “Den nye fortælling”, som er det slogan, erhvervet prøver at udvikle sig på og vinde større og bredere anerkendelse på i samfundet.

Der er ingen tvivi om, at L&F med Niels Jørgen Pedersen har fået en dygtig og sympatisk formand. L&F traf det traditionelle valg i en tid med intern uro i organisationen og store finansielle problemer i erhvervet. Det kan give bagslag. Den interne strid kan nemlig nemt forsætte. Niels Jørgen Pedersens modkandidat, Martin Merrild, som var mere positiv overfor protestbevægelsen Bæredygtigt Landbrug, fik nemlig også et godt valg med 181 stemmer mod Niels Jørgens Pedersens 261.

Udfordringen og opgaven for Niels Jørgen Pedersen bliver derfor, at han lytter til relevant kritik og handler klogt derefter, hvad enten kritikken kommer internt fra organisationen eller fra det omgivende samfund.

L&F har i mange år været alt for dårlig til at indrette sig efter den konstruktive kritik fra det omgivende samfund. Den største tjeneste, den nyvalgte formand kan gøre for erhvervet, er derfor at se fremad og forholde sig åbent og konstruktivt til samfundets ønsker og handle derefter. Organisationens glittede strategier et kun gode for erhvervet og udviklingen, så længe samfundet støtter vejen.

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Bæredygtigt Landbrug, Landbrug, Landbrugspolitik og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Landbruget traf det sikre valg

 1. Bjørn Søeberg siger:

  Vedr “bæredygtigtlandbrug” : Det er lidt uklart hvad der egentlig er deres anliggende: Når man læser morten Hansens indlæg: “Som jeg læser Bæredygtigt Landbrug, siger de (nogenlunde) det samme, som jeg har gjort, siden jeg begyndte at debattere dansk natur på nettet – og det er i mindst 10 år.
  Derfor mener jeg, at overskriften er decideret skadelig for dansk natur! Øv.
  Sluttelig: Intensivt økologisk landbrug er ikke løsningen på noget som helst. Jeg færdes på masser af økologiske marker, og de er da dødkedelige. Ekstensivt økologisk landbrug er
  der ingen penge i. Det ved jeg, fordi det er det, vi praktiserer på Molslaboratoriet. Netop derfor skal vi skille tingene ad – vi skal have naturzoner, hvor det udelukkende er naturhensyn,
  der skal tages. Og landbrugszoner, hvor man fokuserer på at få dyrket nogle afgrøder”

  Hvori består forskellen mellem Morten Hansen og BDL ?? Det fremgår desværre ikke af citatet hvad “overskriften er decideres skadelig” overhovedet var (citeret af BDL ) v h bsoeberg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s