Valgkampen er gået agurk

Agurketiden er startet i Danmark... (Foto: Michael Stoltze).

Det kan godt være, at grønne danske agurker er frikendt for farlige bakterier. Til gengæld er den danske valgkamp ved at gå agurk. Og det kan hele samfundet blive syg af! I snart to år har kulsorte skyer trukket sig sammen frem mod folketingsvalget 2011. Det ser ud til at blive et valg mellem pest eller kolera:

Pesten: Den siddende regering, der er korrumperet af DFs sorte nationalisme.

Koleraen: Thornings og Søvndals cirkus, der består af buldrende tomme tønder.

“Sandheden er krigens første offer”, siges det. Det gælder også dansk blokpolitik, der har udviklet sig til en magtkamp uden rodforbindelse til fornuft og faktuel viden. Det kommer der altså ikke ordentlige drømme og sunde fremtidsvisioner for Danmark ud af!

Valget ligner allerede en katastrofe for Danmark – uanset, om blå eller rød blok vinder. Det er ikke godt for Danmarks fremtid.

Gid der var en tredje vej…

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Dansk natur, Folketingsvalg 2011, Politik og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

15 svar til Valgkampen er gået agurk

 1. jørgensen siger:

  … Sad but true.
  Jeg er i vildrede, og du får formuleret problematikken meget præcist! Hvad gør man som vælger i disse tider!?

 2. Henrik K. Schou siger:

  Der er en tredjevej. Man kan da prise sig lykkelig over, at vi har de radikale. Endelig er vi på vej ud af flere års blokpolitik, hvor Pia har fået sine stramninger på udlændingeområdet og K har fået deres skattelettelser. Vestager skal have tak for sit mod til at få efterlønsreformen på plads.

 3. Man blander sig i debatten! Der er også enkelte politikere, der har “nosser” til at appellere til fornuften. Dem kan man jo altid stemme på.

 4. Jeg forstår til fulde din politikerlede. Det er ikke sjovt at interessere sig for at få en grøn regering, der har fokus på klima, miljø, natur, bæredygtighed, biodiversitet, økologi… og så få dette valg, der ser ud til at handle om at rød stue og blå stue mobber hinanden. Mens der er så store problemer, der kræver politikernes fokus. Mit forslag er: Stem personligt, på en person, du har tillid til og som du ved vil tage dine interesser alvorligt. Du kan finde mig på http://www.stemsigne.dk eller på http://www.facebook.com/stemsigne
  Kh Signe

  • Tak, Signe! Jeg har nu ikke i almindelighed politikerlede, for de fleste politikere knokler og slider for det, de tror på. Og det har jeg respekt for. Men jeg har nok en vis lede ved magtkampe og symbolpolitik, der fylder uanstændigt meget op til dette valg. Jeg aner ikke, hvem jeg skal stemme på; men jeg skal nu nok finde en udvej.
   Kh Michael

 5. Hans Thomsen siger:

  Spøjst, jeg troede bloggen handler om naturpolitikken, og dér er der vel ikke nogen tvivl om, hvilken side af det politiske spekrtum der har de største ambitioner?

 6. Erik siger:

  Der er en tredie vej! Goethe sagde: Kun det der bringer os videre er sandt. Den tredie vej kan kun være bæredygtighed.

 7. Martin Stoltze siger:

  Jeg ved ikke om det er et valg mellem pest eller kolera. I så fald er det i hvert fald ingen nyhed. Koleraen hærgede vist allerede under Anker Jørgensen, og pesten have vi med sikkerhed under Fogh. Nyrup-regeringen fremstår i dag som en relativt feberfri periode. Nyrup blev dog straffet for alvorlige fejltagelser som at køre med for lille cykelhjelm og at ville lave en efterlønsreform i tide.

  Det gav plads for Fogh, der anammede den vestreorienterede insigt at virkelige forandringer ikke sker via parlamentarisk styre, men inde i folks hoveder. Derfor førte han værdikamp sammen med DF, og det lykkedes ham at vinde yderligere to valg, selv om han førte den elendigste økonomisk politik siden Anker, manipulerede landet i krig, gjorde det til en dyd at handle mod bedre vidende. Han delte befolkningen op i får og bukke (hvortil han forgænger Uffe Elleman svarede, – tænk, jeg har da altid troet det at det gjaldt om at være en buk.)

  Fogh kortsluttede oppossitions hjerner i den grad, at de valgte en leder hvis mest markante udtalelse var: “Jeg kan slå Fogh.” Og en anden leder, der gentagne gange brugte en retorik der skulle fiske stemmer i omegnen af Dansk Folkeparti. I ti år forsømte de at udvikle ny politik. De har undervuderet sine vælgere, og det er en dødssynd.

  Hvis det, der kaldes de røde havde haft gode bud på de tunge emner i en valgkamp – økonomien, folkeskolen, integrationspolitiken, og krydret det med lidt natur, kultur og fremtidstro, så havde de uden problemer fået 60% ved det kommende valg. Mere røde er de ikke, og så trætte er danskerne af de gamle hold.

  At der kan være spænding om valget siger noget om oppositionens foreløbige talentløshed. Jeg håber og tror nu de vinder alligevel. Det kan starte et nyt kapitel i dansk politik, og begge sider vil have godt af et skifte.

  Jag synes snarere at valget står mellem en mad med Stryhns leverpostej og en mad med trestjernet salami. Det lyder lige slemt, men når man så kigger i køleskabet og opdager at leverpostejpakken er ti år gammel og at der ligger muselort under låget med billedet den danske viking, er det pludselig ikke så svært. Men jo, det ville da være bedre med en frisk rejemad.

  • Tak dine præcise og billedrige betragtninger. Bare nogen evnede at fremstille den friske rejemad

   • Martin Stoltze siger:

    Det afsluttende leverpostejsbillede var måske lidt for langt ude. Det jeg forsøgte at sige var, at selvom opppositionen er ringe, så er VKO-blokken helt uspiselig.

 8. Bo K.Stephensen siger:

  Nu er der lavet en undersøgelse, der viser at klima og miljøet opnår en bundplacering nr. 8 ud af 10, når det gælder valgtemaer. Gad vide hvor meget det naturpolitiske område så fylder i dette ?. Jeg mener, at jeg engang læste, at det var omkring 1 %. Det er altså medierne der styre, hvad folk de skal tænke. Klimaartiklerne er røget i baggrunden og dem om naturtyper og den biologiske mangfoldighed har aldrig været der. Så naturpolitik bliver ikke et valgtema med mindre Michael Stoltze og co gør en ihærdig medieindsats.

 9. Bo K.Stephensen siger:

  Det skal også lige nævnes, at der var et stort interview med den nyvalgte L & F formand i berlingske forleden. Landbruget skal satse på bioenergi og vedvarende engergikilder i fremtiden, her var der intet nyt under solen. Svaret og udfordringen om biodiversiteten flyver afsted med vinden eller har opløst sig i luft. Kom nu ud af busken, L & F få jeg nu en kulør her i de varme solrige dag.

 10. Martin Stoltze siger:

  En artikel i dagens politiken giver positive signaler fra begge sider, men det forudsætter jo at VKO-flertallet brydes.
  http://politiken.dk/politik/ECE1299506/barfoed-er-klar-til-samarbejde-med-s/

 11. Bo K.Stephensen siger:

  Grænsekontrol krydret med en slap vandmiljøplan er det mon det man får ?. Per Ørum Jørgensen kaldte jo også grøn vækstplanen for historisk, nu vil han undgå en overimplementering af vandplanerne. Det virker som om, at alle er på tilbagetog, når det gælder denne plan. Er det overhovedet stemmer i naturen ?. Kan man kombinere biologisk mangfoldighed med folkelighed ?. Nej, det bliver en slap valgkamp på den naturpolitiske front.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s