Ellemann i mindretal i Tøndermarsken

Miljøminister Karen Ellemann (V) mener, at intensiv rævejagt er løsningen på at få fuglene tilbage i den skandaleramte Tøndermarsk, hvor ynglefuglene er forsvundet, og staten har spildt ca. 80 millioner kroner på kompensationer til landmænd for at tage ligegyldige, midlertidige miljøhensyn. Men ministerens plan er helt hen i vejret (læs her) i forhold til Tøndermarsken, der er en del af Nationalpark Vadehavet. Problemet for fuglene i Tøndermarsken er det intensive landbrug, og det skal afvikles. Det mener de Konservative nu også ifølge den naturplan, de vil have skrevet ind i et evt. kommende regeringsgrundlag. Ved offenliggørelsen af planen i sidste uge udtalte partiformand Lars Barfoed (citat fra Berlingske Tidende 15.6.2011):

“Vi mener ikke, der skal være intensivt landbrug i vores naturparker. Vi skal adskille de ting, og vi skal øge naturområderne i Danmark. (…) F.eks. har der været meget konflikt omkring naturparken ved Skjern Å, hvor der er intensiv landbrugsproduktion. Hvor man siger, at det mere er et udstillingsvindue for landbruget end for naturen. Der må vi enten have omlagt den intensive brug til ekstensiv brug eller få nedlagt landbrug”.

Her er regeringepartneren K altså i samklang med oppositionen. Ellemann er i mindretal i  skandalesagen om forvaltningen af Tøndermarsken!

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler for blandt andre Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Dansk natur, Fugle, Karen Ellemann, Landbrug, Miljøministeren, Nationalparker, Naturpolitik, Politik og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Ellemann i mindretal i Tøndermarsken

  1. Bo K.Stephensen siger:

    Jeg syntes også, at man skulle læse om Værnengene ved Tipperne. Her har man pløjet 100 hektar græsenge, som har været en del af nogle MJV-aftaler, som så er udløbet. Landmændene har ikke gjort noget ulovligt, men der er flere lighedspunkter med Tøndermarsken. Det kan virkelig udvikle sig til en større konflikt.

  2. Bo K.Stephensen siger:

    I politisk sommer på P1 sidste lørdag var Karen Ellemann gæst hos Mette Vibe Utzon på Dinestrup Strand. Igår den 29/7-11 diskuterede hun “Biodiversitet som folkesag” med DN-præsidenten i P1 formiddag. Der var ikke så meget nyt. Dog kunne jeg forstå, at DN præsidenten er betænkelig ved at man laver vådenge som får enge til at stå under vand. Hun var hvis heller ikke så vild med disse randzoner. Miljøministeren mestre kunsten i at sige en masse ord uden konkret indhold. Men den siddende regering har jo ingen modstand på biodiversitetsområdet, de kan sige hvad de vil uden at få noget nævneværdigt modspil. Gad vide hvor naturdebattørene er henne ?.

  3. Bo K.Stephensen siger:

    Jeg syntes også lige man skulle læse JP den 5/8-11 om folketingets formand Thor Pedersen udtale sig om naturen. Der er jo intet så dejligt som bølgende kornmarker, hvor er det dejligt, at man kan have et så frit natursyn.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s