Konservative sikrer grønt flertal efter valget

Selv om grøn politik ikke fylder noget i valgkampen, vil natur- og miljøpolitik med stor sikkerhed blive styrket efter valget 15. september. (Foto: Michael Stoltze).

Valgkampens vigtigste politiske markering er uden sammenligning “forlovelsen” mellem de to partiledere fra de Radikale og de Konservative, Margrethe Vestager og Lars Barfoed.

Uanset om rød eller blå blok sejrer på torsdag, betyder alliancen mellem R og K et brud med ti års blokpolitik og et endeligt farvel til DF’s altoverskyggende dominans i dansk politik. Hvad der ikke kunne lade sig gøre for blandt andre Connie Hedegaard som nyudnævnt miljøminister, vil nu uden tvivl lykkes nu for den nye R-K-alliance. Alliancen er modig, og de to partier at sat hele deres prestige ind på projektet. Hvis de svigter efter valget vil de miste al den respekt og troværdighed, de har vundet.

Midt i en valgkamp, som medierne har iscenesat som et X-faktor show, forsøger R+K at bringe fornuft, fællesskab og ordentlighed ind i dansk politik.

Det gælder også i grøn politik. Her har de fleste glemt, at Det Konservative Folkeparti den 16. juni 2011 barslede med et nyt og markant naturpolitisk udspil. K nærmede sig allerede dengang så tydeligt rød blok på dette felt, at DF følte sig svigtet og reagerede påfaldende skarpt mod K’s visioner (læs blandt andet kommentarerne her og her.

Nu i valgkampen fastholder Det Konservative Folkeparti sin naturpolitiske vision på trods af uenighed med dele af Venstre. Den grønne alliance mellem K og rød blok betyder, at valget med så godt som 100 % sikkerhed vil bane vejen for en mere anstændig grøn politik, der tager hånd om Danmarks naturværdier.

Selv om miljø og natur næsten intet fylder i valgkampen, kan valget med andre ord gå hen og give tiltrængte fornyelser og forbedringer inden for dette væsentlige politikområde.

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler for blandt andre Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Folketingsvalg 2011, Miljøpolitik, Naturpolitik, Politik og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Konservative sikrer grønt flertal efter valget

  1. Vibeke Horsten siger:

    Hvad skal vi bruge de konservative til ?
    Rød blok har spændende grønne visioner, som de ikke behøver konservativ støtte til og som er mere vidtgående end de konservatives.

  2. Hvorfra ved du, at rød blok ikke får brug for konservativ støtte? Og hvad mon der sker efter næste valg? Vi risikerer at falde tilbage til den nuværende regerings elendige miljøpolitik. Med de konservatives nye linje, er risikoen for, at naturen bliver kastebold (og dermed fortsat taber) mellem rød og blå blok minimeret. Så – jo – vi har brug for de konservative til at sikre, at naturpolitikken bliver sund på lang sigt.

  3. Bo K.Stephensen siger:

    Det kan komme til at knibe, hvis Christian Wedell-Neergaard igen bliver valgt til folketinget, så vil han sikkert igen blive miljøordføre. Han var ikke kendt for at føre en grøn politik. Så den kan godt blive lagt i graven igen denne nyopdagede grønne linie.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s