Dansk natur lige nu: De sidste admiraler

Admiralen flyver stadig her sidst i oktober. De fleste trækker sydpå, men nogle forsøger at overvintre mellem f.eks. vedbendblade i det fri i Danmark. Det lykkes i de mildeste vintre. Den strålende smukke sommerfugl går aldrig for alvor i dvale, men kan finde på at flyve på milde vinterdage, hvor den finder næring i form af nedfaldsfrugt. Det er den eneste sommerfugl, der er set flyvende i det fri i Danmark i alle årets 12 måneder.

Alle fotos: Michael Stoltze.

Om Michael Stoltze

Biolog fra Københavns Universitet med ph.d. i sommerfugle, født i Allinge på Bornholm, 1955. I dag selvstændig forfatter, fotograf og foredragsholder samt skribent ved Kristeligt Dagblad siden 2009. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, naturbeskyttelse, kultur, politik, samfundsudvikling og filosofi. Særlige interesser: Sommerfugle og insekter.
Dette indlæg blev udgivet i Dansk natur og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Dansk natur lige nu: De sidste admiraler

  1. Bo K.Stephensen siger:

    Man kan også nyde synet af flyvende Lille Ildfugl i disse dage, den holder også længe ud. Blomstrende lugtløs-kamillemarker er nu gode steder at checke for alskens småkravl, svirrefluer og fluer, sommerfugle, blomstertæger o.s.v.

Skriv en kommentar