Vi skal bygge broer

Vi har store fysiske broer i Danmark. Nu skal vi i gang med det store mentale brobyggeri. Det skal føre os ud af krisen, og Natur- og Landbrugskommissionen er et godt sted at starte. (Foto: Michael Stoltze).

Nu er de 12 eksperter til regeringens Natur- og Landbrugskommission endelig fundet, som det fremgår af denne pressemeddelelse.

Det er godt, og det er godt, at arbejdet nu kan gå i gang. Det er berammet til et år. Mindre kan næppe gøre det – mere dur ikke.

For det er en vigtig og kolossal opgave, kommissionen står overfor, og vi skal alle sammen spille ind og inspirere kommissionen til at yde sit ypperste. Kommissionens arbejde handler om mere end “blot” natur og landbrug. Det handler om Danmarks fremtid og vej ud af krisen.

Vejen ud af krisen handler blandt andet om at bygge broer: Om tillid. Og samarbejde. Om at finde løsninger i fællesskab. Derfor er det godt, at kommissionen har inviteret politikere og organisationer til dialog og samarbejere, men ikke direkte indenfor. For så kunne der nemt blive krig. Og krige er det, vi mindst har brug for i en krisetid.

Samarbejdet mellem Fødevareministeriet og Miljøministeriet er på tide og mere end oplagt i et land, hvor 3/4 af landjorden ejes af landbruget, som har – og i tusinder af år har haft – afgørende indflydelse på Danmarks udseende.

Vejen frem for naturen, landbruget og samfundet er, at vi begynder at bygge broer.
Det er det, vi skal for at komme videre og ud af krisen. Vi skal bygge mentale broer. Natur- og Landbrugskommissionen kan blive en historisk god begyndelse.

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler for blandt andre Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Natur- og Landbrugskommission og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s