Værd at kende i dansk natur: Aurora

Aurora – en sommerfugl, der er værd at kende. (Foto: Michael Stoltze).

Løgkarse er en god plante for sommerfugle. Larverne af aurora lever af løgkarsens umodne frøskulper. Larverne af den fine  grønåret kålsommerfugl (der kun sjældent æder kål) lever af løgkarsens blade. (Foto: Michael Stoltze).

Løgkarse er en god plante for sommerfugle. Larverne af aurora lever af løgkarsens umodne frøskulper. Larverne af den fine grønåret kålsommerfugl (der kun sjældent æder kål) lever af løgkarsens blade. (Foto: Michael Stoltze).

Aurora i hvile på skvalderkål. De mosgrønne tegninger er karakteristiske for begge køn, men  kun hannen er orange på oversiden.  (Foto: Michael Stoltze).

Aurora i hvile på skvalderkål. De mosgrønne tegninger er karakteristiske for begge køn, men kun hannen er orange på oversiden. (Foto: Michael Stoltze).

Kære læsere af Dansk Natur og kære medlemmer og støtter af Natur & Samfund.

Naturen påvirker os og former os som mennesker. Når vi genkender en tilpas del af de mange planter, dyr og andet i naturen omkring os og bruger navne, bliver tilværelsen rigere. Så begynder vi nemlig at åbne øjenene mere for verden og glæde os mere over alt det, som findes. Fortroligheden og forundringen følges ad.

Som en del af Natur & Samfunds aktiviteter lancerer vi nu serien “Værd at kende i dansk natur”. Og hvad er mere naturligt på denne smukke morgen end at starte med sommerfuglen aurora, der er opkaldt efter morgenrødens gudinde?

Rigtig god fornøjelse med “Værd at kende i dansk natur” fremover!

De bedste hilsener fra Natur & Samfund

Læs her om aurora og sommerfuglens appelsinfarvede æg på engkarse.

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler for blandt andre Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Værd at kende i dansk natur og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s