Natur og Samfund til landbruget: Stop svineriet!

Mediernes afsløring af omfattende ulovlig import og brug af gødning og forbudt sprøjtegift er rystende. Se afsløringerne her i udsendelsen Bag Facaden fra DR1 Grundlovsdag.

Dette svineri er en hån mod samfundet og et landbrug, som i almindelighed knokler hårdt for større bæredygtighed og for at kæmpe sig fri at sit blakkede image.

Den udøvende, dømmende og lovgivende magt må naturligvis omgående tage fat i så grove overtrædelser til skade for Danmark. Men landbrugserhvervet bliver også  nødt til at gå forrest og rydde op i egne rækker. De førte reaktioner fra Landbrug og Fødevarer er langt fra markante nok. Ulovlighederne er jo fuldstændig uacceptable. Der står rigtig meget på spil for erhvervet og det danske samfund. Vi skal kunne regne med, at landbruget som helhed bevæger sig i en sund, bæredygtig retning. Kan vi det nu?

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Landbrugspolitik og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Natur og Samfund til landbruget: Stop svineriet!

 1. Lars Jørgensen siger:

  Det er noget rigtigt møg der er sket! ØV!!!
  På den anden side har jeg hørt om en politiker der har haft rockerforbindelser.. det må betyde at ALLE politikere sikkert har rockerforbindelser. Og når en politiker har sex med næsten mindreårig må det betyde at ALLE politikere er under mistanke, for slet ikke at tale om de politikere der har transporteret våben ulovligt, eller kørt for stærkt, eller kørt med alkohol i blodet! Vi må regne med at danske politikere rydder op i egne rækker nu!!! Eller stilles der bare større krav til at være landmand end til at være politiker?
  Dansk Landbrug ER stadig blandt duksene i EU. Det fortjener at blive husket også i den her ærgerlige situation..

 2. naturtanker siger:

  Efter at have set omtalte udsendelse via linket, er min kommentar:
  JEG MANGLER ORD, JEG KAN NÆSTEN IKKE BESKRIVE HVAD JEG FØLER OM DET HER!
  120 landmænd er sigtet, 13.000 tons ulovlig gødning, farlig sprøjtegift. Det er ikke småting, og må absolut ikke nedvurderes (Lars)!
  Min første reaktion på udsendelsen var: Hvordan kan en sådan person overhovedet have tilladelse til at drive landbrug??? Heldigvis ser jeg idag, at DNs præsident er ude med et krav om, at den slags lovovertrædere skal kunne få frataget retten til landbrugsdrift.
  Men en ting er, at enkelte personer er villige til at importere og sælge, en meget mere alvorlig sag er, at så mange landmænd er villige til at købe og bruge. Endda nogle, der er højt placeret i faglige organisationer.
  Vi må forlange politiske initiativer til at forhindre, at sådant sker – NU. Og forholdsregler fra landbrugets organisationer NU.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s