Finanslov uden natur

Der er ikke en krone til naturen på Finanslov 2013. (Foto: Michael Stoltze).

Finanslovsforhandlingerne og finanslovsresultatet handler i virkeligheden mere om at udsende politiske signaler end om Danmarks økonomi. Det er nemlig kun en meget lille del af den danske økonomi, der forhandles.

Set med naturpolitiske briller er det derfor foruroligende, at Finanslov 2013 (FL2013) ikke indeholder en eneste krone til naturformål. De 1,5 mia. til grøn omstilling går til alt muligt andet – noget til meget fornuftige og driftsikre investeringer og andet til noget temmeligt langhåret og eksperimenterende (hvilket der naturligvis også gerne må være plads til). Man kan læse indholdet af FL2013 her.

Vi ved, at naturens ve og vel ligger befolkningen (vælgerne) meget på sinde. Vi ved også, at regeringen vil fremsætte Naturplan Danmark (den længe ventede opfølgning på Wilhjelmudvalges rapport helt tilbage fra 2001) i 2013.

Derfor er det besynderligt og et urovækkende signal, at FL2013 ikke indholder en eneste krone til naturformål. Vil regeringen gøre noget for naturen, når det kommer til stykket?

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Naturpolitik og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s