Julehilsen fra Dansk Natur 2012

Erantis i sne

Vinteren 2012/2013 er startet lige så uroligt og omskifteligt som den danske naturdebat – en kamp over Danmark mellem varme og kulde.

Derude i naturen er Solen nu vendt og på vej tilbage, og det er sikkert, at lyset og varmen sejrer i løbet af 2013.

Men hvordan skal det gå for naturen, landskabet og biodiversiteten i 2013?  Vil varmen også sejre på den front?

Det er min tro og mit håb, men ingen kan vide det. Hovedopgaven i 2013 bliver at styrke fællesskabet og samle nationen om det store mentale brobyggeri mellem de stridende parter, der jo alle vil Danmark noget godt, når det kommer til stykket. Vi må afstå fra urimelig strid og vanetænkning og lære at lytte, tale ordentligt sammen og finde løsninger i fællesskab. Det er det første nødvendige skridt på vejen ud af krisen. Ikke bare den økonomiske krise, men også den krise, som vores natur, landskab og biodiversitet befinder sig i.

Med Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger, der kommer til marts, med ny luft under vingerne for nationalparker og naturparker i Danmark og ikke mindst med udsigterne til en fremadrettet Naturplan Danmark, bliver 2013 mulighedernes år.

Med håbet om og troen på, at I alle vil være med til at gribe mulighederne og forsætte med at læse, lytte, skrive, tale og kæmpe for fællesskabet og alt, hvad der bærer fremad, vil jeg sige Dansk Naturs læsere og meddebattører tak og ønske jer alle en rigtig Glædelig Jul og et Godt Nytår.

Michael Stoltze

Redaktør af Dansk Natur

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Dansk natur og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s