Danmark og resten af EU skal op i gear for biodiversiteten

Blåhat og gul snerre. For 40 år siden prydede de og mange andre blomster bakker og grøftekanter overalt. Nu vokser der næsten kun tidsler, brændenælder, dødssyg draphavre og giftig pastinak. (Foto: Michael Stoltze).

Blåhat, gul snerre og kamgræs. Beskyttelse af bodiversitet skal på programmet i Danmark og resten i EU, hvis vi skal nå at stoppe tabet af biologisk mangfoldighed inden 2020. (Foto: Michael Stoltze).

Det irske EU-formandsskab prioriterer ikke naturens mangfoldighed. Det irske formandsskabs program indeholder intet konkret om området. Biodiversitet er kun nævnt i en bisætning i miljødelens indledning. Det undrer, at biodiversiteten ikke har et selvstændigt afsnit i programmet, når man betænker FN’s og EU’s gældende mål om at standse tilbagegangen i naturens mangfoldighed senest i 2020.

Danmark har tydeligvis sat et fingeraftryk på det irske program med miljøminister Ida Aukens mærkesager om grøn vækst, grønne job og grøn økonomi, som hun også formåede at sætte højt på den internationale agenda ved Rio+20 mødet i sommeren 2012.

Det er flot, godt og nødvendigt, men det er også nødvendigt at biodiversitet bliver adresseret særskilt i den overordnede miljøagenda.

Det irske formandsskabs miljøprogram er langt fra tilfredsstillende på det felt. EU skal op i gear for biodiversiteten, og Danmark bør begynde at skubbe mere på.

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Biodiversitet og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s