Regeringen bremser Natur- og Landbrugskommission

Regeringens politiske ambitioner om at fastholde sine vandplaner karambolerer ifølge Altinget.dk med Natur- og Landbrugskommissionenanbefalinger, som regeringen derfor udsætter offentliggørelsen af. (Foto: Michael Stoltze).

Regeringens politiske ambitioner om at fastholde sine vandplaner karambolerer ifølge Altinget.dk med Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger, som regeringen derfor udsætter offentliggørelsen af. (Foto: Michael Stoltze).

Ifølge nyhedstjenesten http://www.altinget.dk, er regeringen nervøs for, at Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger, der skulle være kommet her i marts, vil karambolere med regeringens vandplaner. Derfor bremser regeringen nu kommissionens arbejde.

Det politiske indgreb er et ærgeligt signal fra en regering, der har klokket i det med vandplanerne. Regeringen vil tilsyneladende hellere insistere på at gennemføre en holdningsbaseret og ufornuftig 1. generation af vandplaner frem for at læne sig op ad Natur- og Landbrugskommissionens helhedsanbefalinger om, hvordan natur og landbrug kan spille fornuftigt sammen i fremtiden.

Regeringen skyder dermed sig selv i foden.  Grønne organisationer, naturforkæmpere, miljøforkæmpere, erhver, landbrug og landbrugets organisationer har klappet i hænderne over Natur- og Landbrugskommissionen, der er en indlysende rigtig, nødvendig og lovende vej at gå, når det gælder om at komme videre med at løse såvel den økonomiske krise, naturens krise som landbrugets krise.

Det er uklogt at nedtone den dygtige og folkeligt, fagligt og erhvervsmæssigt populære kommission grund af regeringens politisk kludrede og insisterende ideologiske håndtering af vandplanerne.

Natur & Samfund skal understrege, at kommissionens anbefalinger er og skal være langt, langt bredere og vigtigere end vandplanerne, der alt andet lige kun er en detalje i fremtidens arealplanlægning og lovgivning i Danmark. Vandplanerne bør naturligvis hverken bremses af eller tage fokus fra Natur- og Landbrugskommissionens afgørende, overordnede anbefalinger.

Anbefalinger skal på bordet så hurtigt som mulige. Kommissionens sekretariat oplyser nu, at anbefalingerne kommer “i løbet af foråret”.  Det vil i almindeligt dansk sprogbrug sige inden 1. juni.

Det regner vi med, ligesom vi forventer bred politisk og begavet handling på baggrund af kommissionens anbefalinger.

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Natur- og Landbrugskommission og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Regeringen bremser Natur- og Landbrugskommission

  1. Heldigvis tog Altinget fejl, og i dag kom kommissionen med sine anbefalinger. Og de har gjort det bragende godt. Her er vores kommentarer: http://www.naturogsamfund.dk/index.php/nyheder/presse-og-billeder/natur-og-landbrugskommission-bestod

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s