Politisk dødvande om dansk natur

Udsigt fra Skejten. Hvad skal vi md Danmark? Det handler Naturplan Danmark om. Men arbejdet med planen ligger stille. (Foto: Michael Stoltze).

Udsigt fra Skejten. Hvad skal vi med Danmark? Det handler Naturplan Danmark om. Men arbejdet med planen ligger stille. (Foto: Michael Stoltze).

Efter at Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger over en bred kam er blevet godt modtaget af politikere og interessenter (se denne pressemeddelelse fra Natur og Samfund), har der meldt sig et underligt politisk dødvande om opfølgningen.

Meningen med kommissionens arbejede var især at skabe grundlag for Naturplan Danmark, som regeringen vil fremsætte ifølge regeringsgrundlaget.

Men hverken medier eller politikere har vist mindste interesse for Naturplan Danmark. Befolkning og politikere aner knap, hvad der er i støbeskeen – ifølge regeringsgrundlaget.

Det er faktisk skandaløst. Danmarks natur er stadig et ikke prioriteret område i dansk politik. Der er et dødvande, som højst kan rejse sig til lidt fnidder om naturperifere emner som sunde fødevarer, dyrevelfærd eller vandplaner.

Mit spinkle håb er, at ét eller flere partier begynder at optræde med noget visionært for Danmarks natur og bygge bro mellem natur og national og regional erhvervsudvikling.  Det kommende folkemøde på naturskønne Nordbornholm er en mere end oplagt scene.

Jeg undrer mig ikke mindst over, hvor Det Konservative Folkeparti, som traditionelt har spillet en stor og afgørende rolle i dansk naturpolitik (se kommentaren Den borgerlige-natur), er på firmamentet.

Naturplan Danmark skal skabe rammen for en sund arealanvendelse i Danmark. Planen skal være udgangspunkt for lovrevisioner, så vi får bedre, enklere og mere effektiv lovgivning om natur og planlægning fremover.

Hør mere om Naturplan Danmark i “Udsyn fra Skejten”, Natursyn på P1.

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Dansk natur og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s