Her bør Brosbøl skrive historie i dansk naturbeskyttelse

En af de mest betydningsfulde naturforkæmpere i Danmark, og en af de sjældne politikere, der virkelig har sat natur og biodiversitet øverst på agendaen, er tidligere industriminister Nils Wilhjelm (K).

Han var formand for det såkaldte “Wilhjelmudvalg”, der i sommeren 2001 barslede med danmarkshistoriens største udredning om naturens tilstand. Slutrapporten hed En rig natur i et rigt samfund.  Den kaldte på planer og handling. Men så kom regeringsskiftet. Hvorefter Wilhjelmudvalgets rapport blev slagtet under Foghs opgør med Svend Auken.

Wilhjelmudvalgets arbejde er dog på ingen måde spildt. Anbefalingerne fra dengang understøttes af de nye anbefalinger fra Natur- og Landbrugskommissionen fra 2013. Og nu er regeringen endelig klar til at komme med den nationale plan, som vi har ventet på siden 2001. Planen hedder Naturplan Danmark, og den er skrevet ind i regeringsgrundlaget.

Alt omkring planen er således vel tilrettelagt for miljøminister Kirsten Brosbøl. Forhandlingerne om indholdet i Naturplan Danmark kan gå i gang. Der skal skabes resultater.

Der er en stor opgave. Miljøministeren skal arbejde tæt sammen med resten af regeringen om planen og ikke mindst statsministeriet, fødevareministeriet og finansministeriet. Men da planen omfatter arealanvendelsen i hele landet, bliver det relevant at indrage en stor del af ministerierne.

Kirsten Brosbøl har et væld af små og store opgaver som miljøminister. Med Naturplan Danmark vil hun kunne skrive historie i dansk naturbeskyttelse.

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Dansk natur og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Her bør Brosbøl skrive historie i dansk naturbeskyttelse

  1. Lasse Glavind siger:

    Jeg ved ikke om det er korrekt at linke her på siden, men jeg prøver alligevel, for det er en meget spændende artikel, der kan bidrage til debatten: http://www.altinget.dk/artikel/haandvaerkere-og-fisk-fylder-i-landbrugets-statistikker?ref=newsletter&refid=14054&utm_source=Nyhedsbrev&utm_medium=e-mail&utm_campaign=altingetdk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s