Nej til hovsaplan for naturen

Der er brug fo en solid ofg langsigtet plan for landet. Naturplan Danmark må ikke blive en hovsaplan i kølvandet på randzonesagen.

Der er brug for en solid og langsigtet plan for landet. Naturplan Danmark må ikke blive en hovsaplan i kølvandet på randzonesagen.

 

 

Efter halveringen af randzonerne vil miljøminister Kirsten Brosbøl ifølge et interview i altinget.dk kompensere for de deraf følgende natur- og miljøtab. Hun vil lægge natur-delen ind i Naturplan Danmark, som regeringen fremsætter til efteråret, og lægge miljødelen ind i de kommende vandplaner.

Det peger i retning af en “straks-udlægning” af egnede arealer til naturgenopretning i forbindelse med Naturplan Danmark, hvilket vil være et fornuftigt udkomme af randzonesagen.

Imidlertid er det vigtigt, at Naturplan Danmark bliver en solid og langtidsholdbar milepæl i dansk politik. Planen bør indeholde klare, langsigtede mål for naturen og balancen mellem benyttelse og beskyttelse. Naturplan Danmark skal være en helhelsplan til gavn for både natur og erhverv. Til gavn for hele Danmark.

Den må ikke blive en kortsigtet hovsaplan i kølvandet på randzonesagen.

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i Dansk natur og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s