Påskehilsen i gult fra Dansk Natur

Citronsommerfuglen er en af de mest elskede forårsbebuderer i naturen. Den overvintrer i det fri mellem blade af vedbend, gran og lignende. Den begynder at flyve allerede på de første solrige, lune dage i marts. (Foto: Michael Stoltze).I kristendommen står påsken i opstandensens tegn. Det passer godt med naturen om foråret, hvor solen hastigt stiger højere på himlen, varmer mere og mere og alting spirer og begynder at blomstre.

Det er, som om blomsterfloret modtager solen med hilsener i gult. I hvert fald er mange af forårets blomster gule. Her er en præsentation af otte af de mest mest påfaldende gule blomster, der kan være fremme til påske. Kronologisk alt efter, hvornår de dukker op.

Husk, at køligt vejr i påsken får det frodige forårsflor til at vare længere.
   
Rigtig god påske!

Følfod vokser på rå jord og begynder tit at blomstre allerede først i marts. De store blade viser sig først senere på året. (Foto: Michael Stoltze).

 

I marts dukker den strålende vorterod pludselig op i vældige mængder på solrige, åbne steder med frodig lerjord. (Foto: Michael Stoltze).

 

Den diskrete guldstjerne er en af de tidligste, gule forårsblomster. (Foto: Michael Stoltze).

 

Den gule anemone begynder som regel først at blomstre lidt ind i april. Den holder af fugtig og frodig lerjord. (Foto: Michael Stoltze).

 

Milturt er ikke så kendt og ikke så almindelig. Den blomstrer i april og vokser på fugtige, lerede steder i skove – gerne ved kilder. (Foto: Michael Stoltze).

 

Den vilde tulipan har i de senere år spredt sig meget i grøftekanter langs veje. Den begynder gerne at blomstre i sidste halvdel af april. Modsat andre tulipaner formerer den sig ved underjordiske udløbere. (Foto: Michael Stoltze).

 

Kabbelejen gror forbavsende hurtigt frem på våde enge og ved kilder, bække og søbredde. Den begynder at blomstre i sidste halvdel af april. I kilder kan den blomstre midt om vinteren på grund af det relativt lune vand. (Foto: Michael Stoltze).

 

De første mælkebøtteblomster viser sig gerne lidt ind i april. Men det helt store flor kommer normalt i første uge af maj. (Foto: Michael Stoltze).

 

Reklamer

Om Michael Stoltze

Biolog og naturformidler i Naturstyrelsen på Bornholm siden 10. november 2014. Biolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Forfatter, fotograf og foredragsholder. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, kultur, politik, samfundsudvikling, filosofi.
Dette indlæg blev udgivet i botanik, Dansk natur og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Påskehilsen i gult fra Dansk Natur

  1. En smuk kavalkade af gule forårsblomster. Jeg har set rigtig mange citronsommerfugle i det forår

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s