Aktuelle bøger

BIODIVERSITET. SÅDAN SKABER VI EN RIGERE NATUR (Lindhardt og Ringhof 2021)

Vær med til at skabe mere biodiversitet på egen grund, i dit nærområde og din kommune.

Biodiversitet handler om mangfoldigheden af liv på jorden, om alle arter, arternes genetiske variation og variationen i økosystemer. Naturmangfoldigheden er i dag stærkt truet. Arter og levesteder forsvinder hurtigere end nogen gang før, og vi befinder os i en biodiversitetskrise, som også truer vores egen eksistens.

Bogen ”Biodiversitet” giver indsigt i biodiversitetskrisen og fortæller, hvad vi hver især kan bidrage med for at løse den, fra at indrette haven insektvenlig til større projekter, som kræver samarbejde og fælles indsats. Bogen bygger på nyere forskning, men er letlæst og kan bruges af de fleste, og selv børn vil have store glæde af de 275 farvefotos af farverige og underlige arter og spændende landskaber, som forhåbentligt giver læserne lyst til at tage på opdagelse i den danske natur.


Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er sommerfuglehave-forside.jpg


SOMMERFUGLEHAVE. HVORDAN VORES HAVER KAN BLIVE GODE LEVESTEDER FOR FARVERIGE SOMMERFUGLE (Gyldendal 2020)

Hjælp sommerfuglene hjemme hos dig selv og få en smukkere have.

Naturen er i krise, og sommerfugle tilhører de mest truede arter. En del er allerede forsvundet, mens andre står i fare for at uddø, hvis vi ikke er i stand til at tilbyde dem flere og bedre levesteder.

”Sommerfuglehave” henvender sig til alle, der ønsker at blive bedre kendt med de danske dagsommerfugle og lære sig, hvordan man kan indrette haven, for at skabe bedst mulige livsbetingelser for de farverige skabninger. Du kan blandt andet læse om hvad, der kendetegner de forskellige grupper af sommerfugle, om hvordan de overvintrer og om hvilke planter, som kræves, for at sommerfuglelarverne skal kunne udvikle til voksne sommerfugle. Enkelte sommerfugle er afhængige af én eller nogle få plantearter, og hvis disse ikke findes, kan sommerfuglene ikke klare sig. Bogen giver også et indblik i, hvordan sommerfugle indgår i religion og folketro, og man bliver kendt med forfatternes egne sommerfuglehaver på Bornholm.