Om bloggen og kontakt


Bloggen Dansk Natur redigeres
af biolog, forfatter og ph.d. fra Københavns Universitet, Michael Stoltze, i samarbejde med forfatter og lektor i historie fra Oslo Universitet, Mona Klippenberg.

Naturen er kulturens fundament. Naturen og forundring og viden om naturen er af basal betydning for al kultur. Samtidig er naturen mangfoldighed i verden og i Danmark under pres. Det er baggrunden for denne blog.

Dansk Natur beskæftiger sig med natur og naturpolitik i bredeste forstand. Bloggens mål er at sprede viden, skærpe interessen for og skabe debat om Danmarks natur og miljø. Til glæde for alle og til gavn for naturens variation og vitalitet i Danmark.

Dansk Natur er fuldt offentlig. Tekst og billeder kan frit anvendes digitalt og ikke-kommercielt mod kildeangivelse. Anvendelse af tekst eller billeder til tryk eller kommercielt kræver forudgående aftale med Michael Stoltze og Mona Klippenberg på naturogide@gmail.com. Enhver kan læse og kommentere artiklerne. Det er vigtigt, at bloggens artikler har en høj faglig standard. Hvis du finder fejl eller har spørgsmål, bedes du skrive til os på naturogide@gmail.com

Som læser er du velkommen til at indsende forslag til artikler til publicering i Dansk Natur i eget navn på. Artikler må højst være på 1000 ord og skal indeholde 1-5 illustrationer. Illustrationer indsendes som jpeg-filer på mindst 0,2 MB og højst 1,5 MB. Forslag sendes til os på naturogide@gmail.com.

Hvis du tilmelder dig som abonnent (følg link øverst til højre), får du besked hver gang, der bliver offentliggjort en ny artikel. Det er gratis at abonnere.

Kontakt: telefon:  +45 61 22 03 91;  mail:  naturogide@gmail.com;  adresse:  Balkalund, Kannikegårdsvej 5, 3730 Nexø, Danmark.

Velkommen og rigtig god fornøjelse!

Michael Stoltze og Mona Klippenberg

Få indlæg fra Dansk Natur via Twitter

18 svar til Om bloggen og kontakt

  1. Linda Meulengracht siger:

    Hej Michael.

    Er det muligt at abonnere på din blog? Det vil jeg nemlig meget gerne.

    Hilsen Linda

    • dansknatur siger:

      Ja, naturligves – du skal blot skrive din mailadresse øverst til højre og tilmelde dig som abonnent – så får du automatisk tilsendt nye indlæg.

  2. Claus-J Hjelm siger:

    Hej Michael
    God blog du har, med et rigtig godt emne, fortsæt endelig med det.
    Naturlig hilsen
    Claus Hjelm

  3. Birgitte sand west siger:

    Kan jeg få jer direkte ind på facebook, så det bliver delt? Glæder mig til at følge med, og god vind til jer.

  4. Hej Michael. Jeg faldt over din spændende blog i min søgning efter gode danske naturfotografer. Jeg arbejder også med naturen, men min vinkel er naturens helende kraft i forhold til hospitalspatienter.
    Læs evt om emnet her: http://www.sonovision.dk/evidensbaseret-kunst.asp

  5. Mathilde Ballegaard siger:

    Hej Michael,
    Jeg vil høre, hvem der har taget billedet ovenfor/har rettighederne? Jeg er arkitekt, og vil høre om jeg må anvende det til et projekt. Kontakt mig evt. på msb@spark-ark.dk.
    Tak!
    Vh. Mathilde

  6. Allan Vorsaa siger:

    Hej Michael Stoltze
    Er der chanche for at din bog: Danske dagsommerfugle kommer i en Ny udgave? Den er umulig at anskaffe.
    Venlig hilsen
    Allan

  7. Inge-Lis Damgaard siger:

    Hej Michael.
    Jeg bił blive glad hvis jeg må abonnere på din blok -jeg har fulgt dit råd om at melde mig ind i DN.
    Med venlig hilsen
    Inge-Lis Damgaard

    • Kære Inge-Lis

      Du er velkommen. Det er gratis at abonnere, og du melder dig bare selv til på nettet.
      Jeg er glad for din støtte til DN. Den er vigtig.

      Mvh. Michael Stoltze

  8. Michael Haase siger:

    Hej Michael Stoltze. Jeg tror vi har et billede, taget af dig. Det viser Nordlys over Billund. Vi vil gerne bruge det til en fysikbog (gymnasiet). Kan det lade sig gøre?

  9. Eric Schaumburg siger:

    Hej Michael
    Jeg er selv ornitolog og golfspiller og har netop oprettet et miljøudvalg i Gilleleje Golfklub.
    Vi vil gerne have nogle blomsterenge med tilhørende insekthoteller. Der er fint plads mellem fairways og tanken er at starte med en 3-4000 m2. Vi har allerede forsøgt et sted, hvor der var dækket af brændenælder og det er ikke gået så godt.
    Jeg har undersøgt flere steder, hvad man gør, men får et nyt svar hver gang. Roskilde golfklub har blot harvet et stykke jord 4 x sidste efterår og sået tre kilo blomsterfrø ud. Den er blevet fin i år, men om den holder, ved vi jo ikke. Jeg konsulterede en bonde, der mente vi skulle skære græsset, sprøjte det om en måned, fræse til foråret og så derefter.
    Jorden er ganske næringsrig, idet det for 50 år siden var landbrug. Det ligger ned til Esrum å, og en del af banen ligger på hævet søbund.
    Mit spørgsmål er om du har kendskab til bedste forberedelse (biologerne i kommunen mene at vi skulle slå og fjerne i 10 år) hvis vi gerne vil have sommerfugle til næste sommer.
    Og hvilke frø og hvor vil du anbefale at købe?
    Og stor tak for inspiration fra din ny bog – men den er jo mere til haver.
    Med venlig hilsen
    Eric Schaumburg

Skriv en kommentar