Vor tids opdagelsesrejsende

Den danske psykolog Michael Fibiger har netop modtaget en fornem pris fra Linnean Society i London.

Han får den store hæder og udmærkelse for sit bidrag til videnskaben som amatør- sommerfuglespecialist.

Gennem hele sit liv har Michael Fibiger med stor lidenskab gravet sig ned i den europæiske verden af natsværmerguppen “ugler” (familien Noctuidae), som han er tæt på at afslutte et 12 bind stort værk om. Og så har han sammen med vennen Morten Top-Jensen for nylig skrevet den populære bog Danmarks Sommerfugle med beskrivelser og fotografier af ikke mindre end 1012 sommerfugelarter optaget i den danske natur. Bogen er en gave til enhver, der interesserer sig for den danske natur!

Michael Fibiger har opdaget og beskrevet et hav af nye arter. Han er (sammen med mange hundrede andre amatører, der lidenskabeligt er optaget af at udforske verden) én af vor tids opadagelsesrejsende.

Du kan høre mere om Michael Fibiger og om amatørenes betydning for videnskab og biodiversitet i dette indslag fra P1 morgen ca. 50:50 inde programmet.

Om Michael Stoltze

Biolog fra Københavns Universitet med ph.d. i sommerfugle, født i Allinge på Bornholm, 1955. I dag selvstændig forfatter, fotograf og foredragsholder samt skribent ved Kristeligt Dagblad siden 2009. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, naturbeskyttelse, kultur, politik, samfundsudvikling og filosofi. Særlige interesser: Sommerfugle og insekter.
Dette indlæg blev udgivet i Biodiversitet og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar