Velkommen til Naturstyrelsen

I går besluttede Miljøministeriet, at By- og Landskabsstyrelsen fra 1. januar 2011 lægges sammen med Skov- og Naturstyrelsen til en samlet styrelse under navnet Naturstyrelsen. Direktør i den nye styrelse bliver Niels Christensen – den nuværende direktør for By- og Landskabsstyrelsen.

Det er en god beslutning, der forhåbentlig på sigt kan bane vejen for en bedre natur- og landskabsforvaltning i Danmark.

Opsplitningen af Skov- og Naturstyrelsen i 2007 i henh. Skov- og Naturstyrelsen og By- og Landskabsstyrelsen var en brøler, der skabte stor forvirring om opgavernes placering.

Det er løst nu med oprettelsen af Naturstyrelsen. Det er godt, at Skov- og Naturstyrelsen er blevet til slet og ret Naturstyrelsen, for skov er også natur (endda den altdominerende naturtype i Danmark!)

Imidlertid burde den ny styrelse have haft et bredere navn for at signalere, at den især beskæftiger sig med samspillet mellem mennesker og natur.

Naturstyrelsen er kort og mundret. Men Natur- og Landskabsstyrelsen havde været et rigtigere og mere præcist navn for den nye enhed. Den nye styrelses navn bør derfor genovervejes, inden styrelsen træder i funktion 1. januar 2011.

Om Michael Stoltze

Biolog fra Københavns Universitet med ph.d. i sommerfugle, født i Allinge på Bornholm, 1955. I dag selvstændig forfatter, fotograf og foredragsholder samt skribent ved Kristeligt Dagblad siden 2009. Interesser: Forholdet mellem natur og mennesker, natur, naturbeskyttelse, kultur, politik, samfundsudvikling og filosofi. Særlige interesser: Sommerfugle og insekter.
Dette indlæg blev udgivet i Dansk natur, Miljøministeriet og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Velkommen til Naturstyrelsen

  1. Det er helt rigtigt at opsplitningen var en fejl, men det kan nu godt bekymre mig lidt, at der nu IGEN skal spildes adskillige årsværk på administrativt koks . Disse idelige strukturændringer er en sikker opskrift på spildt arbejde og frusetrede medarbejdere, men hvis den “nye” struktur så i det mindste får lov at leve længe, er det fint nok.

    Du har ganske ret mht. navnet, men det er nu en biting.

    • dansknatur siger:

      Ja, det har været et stort spild af ressourcer – men se nu fremad! Hatten af for, at ministeriet i det mindste ikke forsatte med den uforståelige opsplitning. Og det nye navn er ikke så ringe endda…

  2. Pingback: Naturstyrelsen er ikke en haveforening | Dansknatur's Blog

Skriv en kommentar